2009. május 25., hétfő

Kontaktlencse örökmozgóknak

Egy vallomással kezdem: még sosem írtam blogot. Hogy mi az, ami miatt most mégis belevágok? Alapvetően az, hogy egyre többen hordanak kontaktlencsét.

Miközben - főleg - az új kontaktlencse tulajdonosok nem mindig figyelnek oda kellőképpen az alapvető szabályokra. Pedig ezek elhanyagolása megkeseríthetik a mégoly jó minőségű kontaktlencsét viselők mindennapjait is. Ráadásul most, mikor ezeket a sorokat írom, csupán néhány nap választ el minket az igazi nyár beköszöntétől.

A rekkenő hőségben pedig többen hordanak lencsét, ráadásul még jobban oda kell figyelni néhány alapvető higiéniai szabályra. Úgyhogy, akkor el is kezdem.

A nyár a kontaktlencse igazi szezonja. Ennek egyszerű a magyarázata. Többet vagyunk a szabadban, többet mozgunk. A szemüvegesek pedig a sportoláskor, pontosabban előtte, leveszik szemüvegüket.

Az erősebb dioptriások ilyenkor – teljesen logikusan – előszeretettel váltanak kontaktlencsére. Ez praktikus viselet, hiszen szabadabban lehet mozogni, nem kell attól tartani, hogy leesik a drága keret, vagy megsérülünk.

Ilyenkor azonban a kontaktlencséket is gyakrabban kell tisztítani, hiszen az izzadás és a por miatt gyorsabban szennyeződnek.

Persze van más megoldás is. Erről azonban majd legközelebb.

Addig is bónusznak itt egy sportolásra ajánlott lencse reklámja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Creative Commons License A Yukka Blogon található tartalmak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.