2010. július 2., péntek

Fel a nyárra napi kontaktlencsével!

Az Optician Online nemrég arról számolt be, hogy Nagy Britanniában a napi kontaktlencsét hordók száma 6%-kal emelkedett az előző évben. Az angolok tudhatnak valamit. És ezzel a mondattal sikerült vérig sértenem a skótokat, walesieket és észak-íreket. De talán ők nem is értik ezeket a sorokat – ha egyáltalán olvassák. De ha mégis, megengedem: ők is tudhatnak valamit. :) A nyárra biztosan előnyösebb a napi kontaktlencse.

Alapvetően azt kell tudni, hogy a legbiztonságosabb alapanyagúak a szilikon-hidrogél kontaktlencsék. Ezeket az alapanyagokat azonban leginkább a kiterjesztett viselésű, havi kihordású lencsékben alkalmazzák. Ma azonban már sok eldobható, napi kontaktlencse alapanyagaként is ezt találjuk. A legtöbb napi kontaktlencse nagy víztartalommal rendelkezik, a tökéletes illesztésért, és hogy könnyen tudja hidratálni, nedvesen tartani a szemet. A másik fontos szempont az oxigén áteresztő képesség – ami legalább annyira fontos, mint a nedvességtartalom.

Személyes véleményem, hogy a napi kontaktlencsék jobban megfelelnek a nyár igényeinek. A bulizós, nyaralós, fesztiválra járós, strandolós, ma-elmegyek-és-nem-tudom-hol-ér-a-reggeles nyári éjszakákra jobban illik az eldobható, napi kontaktlencse. Nem kell a tisztítással vacakolni. Ha bepiszkolódik, amire ilyenkor nagyobb az esély – nem tragédia, hiszen olcsóbb, mint a havi kihordású – elég behelyezni egy újat, ami tiszta és higiénikus. Nálunk a Yukkán is bőven találsz kínálatot napi kontaktlencsékből. Válassz egy megfelelő modellt, és jöhet az ereszd el a hajam!

Az angolok már csak tudják. ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Creative Commons License A Yukka Blogon található tartalmak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.