2010. június 21., hétfő

Figyelj a nyári sminktrendre – kontaktlencsével is!

Minden nő szeretné valamennyire követni az aktuális divatot – és ezzel egyáltalán nem mondok újat – még ha kontaktlencsét visel is. Azonban nekik egy kicsit nehezebb az életük, hiszen a kontaktlencsével nagyon vigyázni kell sminkeléskor, és nem is mindenféle sminkeszköz használata „kompatibilis” a kontaktlencsével. Lássuk hát nagy vonalakban az idei nyári sminktrendet, és hogy a kontaktlencsések mire figyeljenek fokozottan!

Sminkünkre a nyáron is gondot kell fordítani, hiszen a bulizáshoz, vagy, hogy csak egyszerűen vonzó nőnek érezzük magunkat nyáron is, hozzátartozik az a plusz, amit egy jól eltalált smink adhat. A legtöbb külföldi, divattal foglalkozó oldal - például a handbag.com is – arra fekteti a hangsúlyt, hogy a szemeknek gyáron üdének, élénknek, frissnek kell lenniük. Ezt a hatást egyrészt kipihent szemekkel – másrészt könnyed, laza, fényes sminkkel érhetjük el, vagy egy kis fémes csillogással.

Az első lépés tehát az, hogy felélénkítsük a nyári partizástól elfáradt, felpuffadt szemünket. Ezt a régi, jól bevált, hagyományos módszerekkel tudjuk a legkönnyebben megtenni. Helyezzünk áztatott teás filtert a szemünkre (a tannin jótékony hatással van az erek véráramára), vagy uborka szeletekkel is próbálkozhatunk, a lényeg, hogy hűvös legyen – mert a hideg szintén segít regenerálódni a fáradt szemkörnyéknek.

A második lépés, hogy megfelelő lágy színeket válasszunk, lehetőleg olyat, ami világosabb, mint a bőrünk tónusa, hiszen ez az, ami idén nyáron lázba hozza a divatkövetőket.

A harmadik lépés pedig az, hogy a lehető legóvatosabban vigyük fel a színeket, persze csak miután behelyeztük a kontaktlencsénket hiszen nem árt látni azt, amit csinálunk. A porokat, és a szempillaspirált még mindig nem ajánljuk, és a szemtus alkalmazása sem javallott. Pusztán azért, mert ezek használata során nagyon könnyen bejutnak apró részecskék a szemfelszínre, amik azután megtapadnak a lencsén. Így biztos, ami biztos alapon, ha bonyolultabb sminket készítünk, érdemes arra a napra, vagy alkalomra napi, eldobható kontaktlencsét választani.

Bár ez ritka lesz ezen a nyáron. Hiszen a könnyed, lágy, fényes színek mennek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Creative Commons License A Yukka Blogon található tartalmak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.