2010. április 26., hétfő

Védd a szemed a káros sugaraktól!

Ahogy egyre közeledik a nyár, és melegszik az idő - egyre többször kerülünk szembe erős napsugárzással, ami veszélyeket tartogat a szemünk számára. Ugyan! Legyinthetnénk, hiszen az ősembernek sem volt sem UV szűrős kontaktlencséje, sem 100 %-os UV védelemmel felvértezett napszemüvege - mégis vígan elvolt ezek nélkül. Ez igaz is. Csakhogy nem is élt tovább 30-40 évnél.

A káros, ibolyán túli sugarak szemünkre kifejtett hatása jellemzően hosszútávon jelentkezik, és különböző szembetegségekhez, érszűkülethez vezethet. Ennek tükrében nagyon is érdemes gondot fordítani a szemünk védelmére, hiszen nem harminc vagy negyven, de sokkal inkább hetven, nyolcvan évig szeretnénk látni. Vagy legalább addig, amíg élünk. :)

Azért is különösen fontos napszemüveggel védekezni a nap káros sugarai ellen – még ha UV szűrős kontaktlencsét hordunk is - mert a kontaktlencse értelemszerűen csak a szivárványhártyát takarja le, a szem többi (vagyis fehér) részét nem védi a napsugaraktól. (Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a kontaktlencse könnyen elfér a napszemüveg alatt, sőt, ha levesszük egy rövid időre a napszemüveget, a kontaktlencse addig is védi a szemünket - már ha UV szűrős modellről beszélünk.)


Jobb hírrel nem is szolgálhatnánk, minthogy a Yukka kontaktlencse áruház, amellett, hogy UV szűrős kontaktlencséket is szép számmal tart virtuális polcain, hamarosan egy új szekcióval fogja bővíteni eddig sem szegényes kínálatát. Jönnek a napszemüvegek! A minőségi, import, a designra is igencsak adó, maximális biztonságot garantáló napszemüvegekből nem lesz hiány. Elöljáróban csak néhány nevet említek: Police, Givenchy, Gucci, Chopard, Emporio Armani. Nem is hangzik rosszul, ugye?

És már nem is kell sokat várni rá! Addig is nézz körül UV szűrős kontaktlencséink között! Például klikk ide!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Creative Commons License A Yukka Blogon található tartalmak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.