2010. május 3., hétfő

Kontaktlencsét hordani nem időpazarlás

Sokan úgy gondolják, hogy nincsen értelme még egy felesleges nyavalyát a nyakukba venniük azzal, hogy kontaktlencsére váltanak. Nekik megvan a biztonságos szemüvegük, és abban a hitben élnek, hogy a kontaktlencsével sok a macera. Beilleszteni, kivenni, tisztítani: a szemüveggel nincsenek ilyen problémák. Tényleg nincsenek?

Én úgy tudom, hogy a szemüveget is szokás tisztítani, ha jól akarunk látni. Kétségtelen tény, hogy a szemüveg felvétele gyorsabb, mint egy kontaktlencséé. De valóban olyan nagy időveszteség egy perc? Mert a kontaktlencse reggeli behelyezése nem tart tovább. Sőt, ha a napi rutin részévé válik, akkor észre sem vehető, és bosszúságot sem okoz.

A tisztítás? Ha úgy gondolod, hogy ez neked túl sok energiádat emészti fel (hozzátéve, hogy ma már kaphatóak olyan szerkezetek is, amik egy gombnyomásra megtisztítják a lencsét a lerakódásoktól: például lásd egy korábbi posztunkat a Jitter Bug-ról (Klikk)), akkor egyszerű, ha napi, eldobható kontaktlencsét választasz. Ezzel garantáltan nem kell a tisztítással vacakolni. Reggel behelyezed, este kidobod – és minden nap új, tiszta, egészségesen biztonságos kontaktlencsét fogsz viselni. Ha pedig a beillesztés-kivétel procedúráját is szeretnéd megúszni, vagy legalábbis töredék idejére csökkenteni, akkor neked a kiterjesztett viselésű kontaktlencsék nagyon fognak tetszeni. Ezeket a kontaktlencséket akár – típustól függően – 30 napig is hordhatod éjjel nappal. A kiterjesztett viselésű kontaktlencsék szilikon-hidrogélből készülnek, ami a legmodernebb kontaktlencse alapanyag. És minél újabb, annál jobb, biztonságosabb egy kontaktlencse. Így az időveszteség eltűnik, viszont a kontaktlencse előnyei (nincs pára, nincsenek holtterek, magabiztos attitűd, sportnál biztonság, napszemüveg viselés lehetősége) megmaradnak. Megjött a kedved hozzá? Ha igen, nézz szét nálunk a Yukkán, ahol sok kontaktlencse újdonsággal találkozhatsz! (Klikk)

Sőt, mi több! Beilleszteni a kontaktlencsét ilyen egyszerű! A videón a srácnak nem vesz többet igénybe, mint 30 másodpercet.



Talán egy érv elhárult a kontaktlencse viselés elől. Persze mindenki annyi ellenérvet hozhat fel, amennyit csak akar. De tény, ami tény: a tudomány mai állása szerint a kontaktlencse felveszi a versenyt a szemüveggel. Méghozzá nem is akárhogyan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Creative Commons License A Yukka Blogon található tartalmak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.