2010. június 15., kedd

Twilight, Avatar, Focivébé, Fesztiválok – nyári trendek kontaktlencsével

Hol máshol, mint az Egyesült Államokban, már ki is tört a Twilight harmadik részét megelőző őrület – ami többek között abban mutatkozik meg, hogy egyre több tinédzser szaladgál farkasember- vagy vámpírkinézettel. Mi sem egyszerűbb, elég, ha egy színes kontaktlencsét beillesztesz, és máris kedvedre sokkolhatod barátaidat, ismerőseidet. A nyár különben is nagy kísértést tartogat mindenkinek, akik a színes kontaktlencsék irányába kacsintgatnak. Főleg most, hogy az Avatar-os zöldes-sárga szem legalább annyira trendi, mint egy-egy ország zászlóját viselni szemünkön a focivébé alkalmából!

Az előző posztban már elmondtuk a legfontosabb dolgokat a fesztiválokra, nyári alkalmakra ideiglenesen választott színes kontaktlencsékkel kapcsolatban – ám mindig van egy két új ötlet, praktikus dolog, ami sajnos kimarad a felsorolásból.

Sok mindent hajlamosak vagyunk elfelejteni, ezért összeállítottunk egy könnyen észben tartható sorozatot. Íme a lista arról, hogy mit NE csináljatok, ha kontaktlencsével mentek el egy-egy fesztiválra, vagy bármilyen más nyári közösségi programra!

1. Ne add oda másnak a kontaktlencsédet!
2. Ne próbáld fel más kontaktlencséjét!
3. Ne nyúlj a szemedbe nem higiénikus körülmények között! Használj kéztörlőkendőt!
4. Ne aludj el a kontaktlencsédben – hacsak nem direkt olyan, amiben ezt is lehet.
5. Ne menj vízbe kontaktlencsével – csak ha úszószemüveget is veszel fel rá.
6. Ne használd fel többször ugyanazt a tisztító folyadékot!

Körülbelül ez a hét az, amit könnyen meg lehet jegyezni, mégis nagyon fontos, hogy valóban ezek szerint használjuk a kontaktlencsénket a nyáron. Így nyugodtan lehetünk vámpírok, farkasemberek vagy Navik – mert a jó hangulat mellett a szemünk biztonsága is elsődleges kérdés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Creative Commons License A Yukka Blogon található tartalmak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.