2010. május 30., vasárnap

Fel a nyári fesztiválokra új szemszínnel!

A legújabb hollandiai kutatások szerint megtalálták azt a három genetikai alapsémát, ami a szemszínért felel. Ez az egyszerű halandók nyelvén annyit tesz, hogyha találnak egy hajszálat tőled a „tett helyszínén”, akkor abból nagyon jó valószínűséggel meg tudják állapítani ezek után, hogy milyen színű a szemed. Így akarják segíteni a nyomozást ismeretlen személyek ellen – írja a contactlenses.co.uk. Na, de mi van, ha éppen színes kontaktlencse volt rajtam?

A szemszín körüli mizéria mindig nyáron kerül újra a paletta közepébe. Hiszen a nyár a fesztiválok, koncertek igazi életre hívója! Mi is jó ötletnek tartjuk, ha színes kontaktlencsével, egy új szemszínnel szeretnéd sokkolni ismerőseidet. De vannak szabályok, melyeket be kell tartani, hiszen ne feledd, hogy a kontaktlencse amellett, hogy színesben jó játék is, mégis csak egy orvosi segédeszköz.

Ami talán a legfontosabb, hogy a szemorvosoddal egyeztesd, hogy milyen típusú színes lencsét szeretnél, majd együtt válasszátok ki a szemednek legjobban megfelelő, és neked legjobban tetsző modellt. Mindenkinek különböző a szeme, vagyis, ha már a kontaktlencsédet is egyedire kellett csiszolni, akkor nem lesz ez másképpen a színes kontaktlencséddel sem. Azonban az újszerű élmény bőven megér ennyi fáradtságot!

Mielőtt azonban elindulnál a bevetésre, feltétlenül próbáld ki a színes kontaktlencsédet otthon, hogy nem okoz-e irritációt, illetve, hogy hozzászokjon a szemed. A viselési időre itt is figyelni kell, mert általában a színes lencsék kevesebb oxigént eresztenek át, mint a direkt mindennapi viseletre kifejlesztettek kontaktlencsék. Vagyis itt fokozottan igaz, hogy a túlhordás nem a legjobb dolog, amit tehetsz. Arra is figyelj, hogy kitől szerzed be a színes kontaktlencsédet! Mindig csak ellenőrzött forrásból vásárolj, amiben megbízol, olyanoktól, akik az adott termék, márka hivatalos magyarországi forgalmazói. Nálunk, a Yukkán sokféle színes kontaktlencséből válogathatsz, garantáltan ellenőrzött, eredeti termékekből. Például kifejezetten ajánljuk a CooperVision Expressions Colors színes kontaktlencsét, hiszen 55 %-os víztartalmánál már csak a hétféle választható színe a megnyerőbb.

És ami alapvető dolog, de sokan talán a csábítás miatt beleesnek a hibába: ne használd más kontaktlencséjét! Még csak felpróbálásra sem! Hiszen ez a szembetegségek terjedésének egyik melegágya. Másrészt pedig mások kontaktlencséje nyilván az ő szemükre van „beállítva” – és neked lehet, hogy nem lesz olyan kényelmes, mint nekik.

Egy szó, mint száz: a nyár a fesztiválok ideje. A fesztiválok pedig szó szerint színesebbek színes kontaktlencsékkel! De ne feledd, csak okosan, a szabályok betartásával.

És hogy kicsit kedvet kapj, itt van Magyarország legnagyobb fesztiváljának, a Szigetnek az idei reklámfilmje! Mekkkora Bizznissz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Creative Commons License A Yukka Blogon található tartalmak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.