2010. szeptember 27., hétfő

Öregnek látod magad a tükörben? Fiatalodj kontaktlencsével!

Amit mindig is sejtettünk, vagy mondjuk úgy, hogy tudat alatt tudtunk, most bizonyítást nyert. Nem, nem arról van szó, hogy Michael Jackson UFO lett volna, vagy, hogy a rulett játékot mindig a bank nyeri. Nem. Egyszerűen csak arról a tényről olvashattunk a contactlenses.co.uk-n, hogy az emberek öregebbnek ítélik azokat, akik szemüveget hordanak, mint azokat, akik nem. Ez egy bizonyos korig még jól is jöhet, de (főleg a nőknek) nem árt meggondolni, hogy ebből a szempontból is érdemes minél előbb kontaktlencsére váltani.

A felmérést a londoni Vision Clinic végezte: 4000 embert kérdeztek meg szemüveget viselő emberek koráról, fényképek alapján. Az eredmény az lett, hogy a szemüvegeseket átlagosan 3.3 évvel öregebbnek gondolták. Sőt, azokat, akik 45 év felett voltak, 5 évvel öregebbnek nézték átlagban. Jelentős eltérés, nemde?

Pepecselhetünk a sminkkel, játszhatunk a frizuránkkal, de ha egyszerre szeretnénk öt évet fiatalítani megjelenésünkön, a legegyszerűbb, amit tehetünk, hogy kontaktlencsére váltunk! Sokan félnek a kontaktlencsétől, de ezek a félelmek ma már nem igazán megalapozottak. Az egynapos, eldobható kontaktlencsék olyan vékonyak, hogy tényleg nem lehet érezni, hogy a szemen vannak. Mivel a mai kontaktlencsék modern alapanyagokból készülnek, többnyire szilikon-hidrogélből, ezért a biztonság kérdése sem kérdés többé. Ezek a kontaktlencsék ugyanis bőven elegendő oxigént képesek átereszteni, hogy a szem „fellélegezhessen”.

Aki először próbálja ki a kontaktlencsét, annak, a próbaidőszakra mindenképpen napi, eldobható kontaktlencsét ajánlunk, és természetesen azt, hogy ismerkedjen meg a lehetőségekkel, és konzultáljon egy szemorvossal is mindenképpen, hiszen a kontaktlencse egy orvosi segédeszköz. Szerencsére ma már sokféle kontaktlencsét gyártanak, így különböző szembetegségekkel is tudjuk hordani a lencsét, de ehhez is természetesen szükséges az orvosi vizsgálat először. Illetve továbbra sem győzzük hangsúlyozni, hogy a kontaktlencsét hordók számára mennyire fontos a félévenkénti szemorvosi vizsgálat. (Bár ez a szemüvegesekre is igaz.)

Egy szó, mint száz: szeretnél fiatalodni? Akkor kontaktlencsére fel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Creative Commons License A Yukka Blogon található tartalmak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.