2010. október 12., kedd

Biztonságosabban az utakon kontaktlencsével, éleslátással!

Hogyan lehetne csökkenteni a közlekedési balesetek számát? Van egy ötletem! Sajnos sokan vezetnek úgy, hogy nem veszik fel az előírt szemüveget, vagy az előírt kontaktlencsét. Sőt, még többen vannak, akik valahogyan elbliccelik, kibekkelik a jogosítványhoz szükséges szemészeti vizsgálatot, és így szereznek autóvezetői engedélyt. Azonban mindnyájunk érdeke, hogy ez ne így legyen! És itt a remek lehetőség, hogy mindenki ellenőriztesse látását. Amiről beszélek, az a Látás Hónapja, ami idén országosan októberben kerül megrendezésre.

Sajnos még többen vannak azok, akik tudják, hogy romlott a szemük, de mégsem mennek el szemészeti vizsgálatra. Vállaljunk több felelősséget egymásért! Ahogy már említettem, ebben a hónapban a szemvizsgálat és az orvosi szaktanácsadás a legtöbb (az összes akcióban részt vevő) szemészeti üzletben ingyenes. Egy jól illesztett kontaktlencsével újra visszanyerhetjük éleslátásunkat - és nem kell attól félni, hogy a szemüveg elrontja megjelenésünket. A kontaktlencse ma már nagyszerű alternatívája a szemüvegnek, és a legtöbb szemüveges - hogy matematikai fogalommal éljek - kiegészítő megoszlásban használja a kétféle látáskorrekciós eszközt.

A Magyar Látszerész Szövetség és a Magyar Optikus Ipartestület különösen is nagy hangsúlyt fektet arra, hogy jobban figyeljünk oda látásunkra, ha máskor nem is, de legalább most októberben igen. És ki tudja, talán ez lehet egy megkezdett út afelé, hogy tudatosabban vigyázzunk egészségünkre. Aminek változása kézzelfoghatóan és leglátványosabban gyakran a szemünknél kezdődik. Tudj meg többet a Látás hónapjáról, tájékozódj a résztvevő üzletekről!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Creative Commons License A Yukka Blogon található tartalmak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.