2011. április 5., kedd

Tavaszi sminktippek kontaktlencséseknek

Attól, hogy kontaktlencsét hordunk, még mi is figyeljük a divatot, és igyekszünk követni is azt, amennyiben valamennyire megfelel az egyéni stílusunknak. Másrészt tudjuk, hogy sajnos nem tehetünk meg mindent, amit a többiek, hiszen a kontaktlencse viseléssel együtt jár, hogy vannak olyan szépészeti eszközök, amiket egyszerűen nem használhatunk, mert ha még a legóvatosabban alkalmazzuk is őket, a szembe jutnak és megtapadva a kontaktlencsén megbetegedést, fertőzést, gyulladást okozhatnak. De ugye, valamit valamiért. Végül is a zsíros kozmetikumok, szempillaspirál és szemhéjtus használata nélkül is tudunk szép, divatos, tavaszi sminket készíteni. Mert tudunk.

Idén tavasszal a becomegorgeous.com szerint a fukszia színek és a neon szemfestékek határozzák meg a divatot, valamint a „füstös szemek” is visszatérnek. Ez többé kevésbé összevág azzal a napszemüvegtrendekkel is, amit a Yukkán olvashattunk, miszerint a kék lesz a nyár színe. És ez igaz a szemfestékekre is, a neon kék szemhéjfesték nagyon is ott lesz a tavaszi/nyári palettán.

Amit jó tudni, hogy mi az, amit ne használjunk, vagy ne úgy, ahogy egyébként tennénk, ha nem viselnénk kontaktlencsét. A hajlakk általában az utolsó művelet szokott lenni a frizura rögzítésekor, és ugye a frizurát kontaktlencsében csináljuk meg, hogy jól lássuk, amit csinálunk. Csakhogy, a hajlakk apró részecskéi óhatatlanul megtapadnak a kontaktlencsén – ezért a hajlakk fújása előtt mindenképpen vegyük ki a kontaktlencsét. A szempillaspirál használatával is az a gond, hogy az apró szálak a szembe jutnak, ami nem előnyös, ha kontaktlencsét hordunk, viszont a szemceruza használata semmilyen kockázattal nem jár a kontaktlencsét viselőknek.

A szempilla göndörítőket kifejezetten ajánljuk színes kontaktlencséseknek, hiszen ennek az eszköznek a használata szélesebb, nagyobb tekintetet ad, így az új szemszín jobban tud érvényesülni. Összefoglalva, a kék és a fukszia azok a színek, amik meghatározzák a tavaszi smink divatot, illetve „füstös”-re sminkelt szemekkel is jó hatást érhetünk el.

Jó sminkelést mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Creative Commons License A Yukka Blogon található tartalmak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.