2011. július 25., hétfő

Szemvizsgálat – a mindig tökéletes látásért

Félsz az orvosoktól? Nem szívesen találkozol velük? Bevallom, én is küszködök ezekkel a problémákkal. De a józan ész mindig győzedelmeskedik, és be kell látnunk, hogy a szemorvosok értünk vannak. Minden kontaktlencsére váltást és ideális esetben kontaktlencsetípus váltást is szemvizsgálat előz meg. Sőt, hangsúlyozni szoktuk azt is, hogy fél évente mindenkinek el kellene mennie szemvizsgálatra az optikusához, hogy az felülvizsgálhassa szemének állapotát, észrevegye az esetleges betegségeket, elváltozásokat, vagy, és talán ez az egyik legfontosabb, a szeme romlását.


Sok öreg ember azért esik el, mert régen felírt szemüveget hord, amivel már nem lát rendesen és ez a kontaktlencsére is igaz. Ha hamarabb alkalmazkodunk, és mindig a nekünk megfelelő látáskorrekciót választjuk, akkor kevésbé fog romlani a szemünk is és javul az életminőségünk.

Aztán a dolog másik oldala pedig az, hogy a technika folyamatos fejlődésével egyre jobb kontaktlencséket tudnak gyártani. Egyre vékonyabbakat, egyre egészségesebbeket, egyre érezhetetlenebbeket, egyre hosszabban "bent tarthatóakat". Bizonyára kinevetnénk azt, aki ragaszkodik mondjuk a kilencvenes évek elején készült kontaktlencséjéhez és nem hajlandó újra váltani, mert neki bevált a régi. Persze, már akkor is jó kontaktlencséket tudtak csinálni, de a technika olyan gyorsan fejlődik, hogy érdemes mindig a "legjobb", legtöbbet tudó kontaktlencsét választani.

Abban pedig a szemorvosok, optikusok a legszakavatottabbak, hogy melyek az újdonságok és hogy miben jobbak az új lencsék mint a régiek. Kérjük ki a tanácsukat, és válasszunk olyan lencsét, ami a lehető legnagyobb mértékben megkönnyíti mindennapjainkat. Ja, és a szemvizsgálatot se hanyagoljuk el, hiszen belátható, hogy nem érdemes kihagyni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Creative Commons License A Yukka Blogon található tartalmak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.