2012. március 22., csütörtök

Tavaszi zsongás – sport kontaktlencsében

Itt a tavasz, remek az idő, reggelente még a városban is énekelnek a madarak – eljött az idő hát, hogy kimozduljunk barlangunkból és ismét elővegyük sportos énünket. Nem kell persze rögtön lefutni egy maratonit, de a szabadban, a jó levegőn egy kellemes séta, vagy kocogás is megteszi elsőre. Hogy ehhez mit tud hozzátenni egy kontaktlencse? Nagyon is sokat. Megfelelő látásélességet, gondtalanságot, ami a szemüveggel való törődést, és az arra való vigyázással állítható párba, valamint megfelelő oxigén ellátást a szemünknek. Tehát, ki a szabadba, de megfelelő kontaktlencsében!


A sportokhoz általában, és főleg a szabadban folytatott sportokhoz (itt a frizbitől, a focin át a futásig, vagy a biciklizésig bármi szóba jöhet) leginkább az eldobható, napi, egyszer használatos kontaktlencséket ajánljuk. Ha mondjuk egyébként szereted a szemüvegedet, de ilyenkor zavar a teljes kikapcsolódásban, akkor neked a legjobb megoldás, ha az eldobható kontaktlencsét választod. Ennek legnagyobb előnye, hogy nagyon vékony anyagból készül, hogy a gyakorlatlanabb szemen is tökéletesen illeszkedjen, gyakorlatilag észrevehetetlen legyen, valamint nem kell a sport után-közben-előtt a tisztítással, tárolással, szállítással vacakolni, egyszerűen csak keresni kell egy szemetest. És minden sportolás előtt egy vadiúj, tökéletesen tiszta lencsét illeszthetünk a szemünkre, ami higiéniailag is mindenképpen előnyös.

Ahelyett, hogy otthon kushadnánk a fotelban a tévé előtt, érdemes most kimenni a szabadba, főleg, amíg ilyen szép idő van. Nincs ötven fok, hogy csurogjon a veríték rólunk, de nagyon kellemes, meleg idő ígérkezik erre a tavaszra. És ha mozgás, akkor ne felejtsük magunkkal vinni a kontaktlencsénket is, persze lehet hogy könnyen elfelejtjük, mert olyan észrevehetetlenül simul majd a szemünkre. De hát nem pont ez a lényeg? A választ a kedves olvasókra bízzuk. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Creative Commons License A Yukka Blogon található tartalmak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.