2009. július 6., hétfő

Amikor a kontaktlencse a jobb megoldás

Lehetne arról vitatkozni, hogy melyik a szebb, a szemüveg, vagy a kontaktlencse. De nincsen sok értelme, mert ma már nagyon sokféle szemüveg kapható, és igazán nem lehet arra panaszkodni (mint ahogy 30 évvel ezelőtt lehetett), hogy valakinek nem áll jól a szemüveg. A rengeteg szemüveggyártó kínálatából már ultra könnyű, és szinte bármilyen szemüveg beszerezhető. Persze a kontaktlencsét hordók örülnek, hogy nem kell „ronda” szemüveget hordaniuk, míg a szemüveget választók azt hangoztatják, hogy a szemüveg nemcsak öltöztet, de okosabbnak mutatja viselőjét.

Pusztán esztétikai okokból is érdemes kontaktlencsére váltani, de, mint tudjuk, ízlésről nem szokás vitatkozni, kinek a pap, kinek a papné.



Azonban az olyan szakmákban, ahol védőszemüveget kell hordani – igencsak előnybe kerülnek azok, akik kontaktlencsét hordanak szemüveg helyett.
A hegesztőknek, és a sarokcsiszolóval (hétköznapi nevén flex) dolgozóknak védőszemüveget kell hordaniuk, ami alá nem fér be a szemüveg. De a profi biciklisták is szemüvegben tekernek – a menetszél és a Nap ellen védekezve, sőt a legtöbb sportban hátrányt jelent a szemüveg. A sebész orvosok is védőszemüvegben operálnak – de ha valami egyszerűbbre gondolunk – például a paintball játék során is védőszemüveget kell hordani, és ha valaki a saját szemüvege nélkül nem lát jól, akkor jelentősen csökkennek a nyerési esélyei.

Vagyis vannak olyan munkák, helyzetek, ahol a kontaktlencsét viselők előnybe kerülnek a szemüvegesekkel szemben. Ha nem szeretnéd, hogy ez veled is megtörténjen, válts mielőbb kontaktlencsére!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Creative Commons License A Yukka Blogon található tartalmak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.