2009. július 3., péntek

Nem mersz kontaktlencsében sminkelni?

A smink nemcsak a nők szerint fontos, de a legtöbb férfi szerint is. És ugyan ki ne szeretne tetszeni nekik? Ha azonban kontaktlencsét hordunk, oda kell figyelnünk néhány apró dologra.



A legfontosabb, hogy a sminkelés során apró idegen anyagok kerülhetnek a szembe, amik a kontaktlencsén megtapadva fertőzést okozhatnak. Ezért nagyon óvatosan kell eljárni sminkelés közben. A kontaktlencsét még sminkelés előtt helyezzük be, így jobban látjuk, hogy mit csinálunk.

A hajlakkot a kontaktlencse behelyezése előtt fújd a hajadra, mert apró részecskéi beszennyezik a kontaktlencsét!

A szemhéjak belső szélein ne használj kozmetikumokat, mert ezek lerakódásai a szembe jutnak, mint ahogy szemtust se használj, mert az is garantáltan a szembe jut! A szemceruza használata sokkal előnyösebb. A szempilláktól a szem felé eső területet szintén ne fessük! A további „tiltott szerek” között szerepelnek a zsíros kozmetikumok, és a szempilla-hosszabbító szempillaspirálok, mert ezek olyan apró szálakat tartalmaznak, amik megtapadnak a kontaktlencsén. A poroknál (szemhéjfesték, púder…) jobb, ha vizes alapú krémet használunk.

Végül pedig a smink eltávolításakor először vedd ki a kontaktlencsét, így elkerülheted, hogy beszennyeződjön!

Látod, nem is olyan nehéz, egy kis odafigyeléssel mi, kontaktlencsét viselők, is készíthetünk olyan dögös sminket, hogy minden pasi megforduljon utánunk az utcán!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Creative Commons License A Yukka Blogon található tartalmak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.