2009. július 13., hétfő

A szép, kipihent szem titka - Szemtorna mindenkinek

Szemtorna? Az meg mi fán terem? Nem olyan régen mit sem tudtam róla. De ahogy egy callcenterben kaptam állást – és emiatt napi 8 órát a monitor előtt töltök – eljött az idő, hogy megismerkedjek vele.



Egy-két óra képernyőre meredés után ugyanis viszketni, és szúrni kezdett a szemem, és a fókuszálás sem ment olyan gyorsan, mint ahogy szerettem volna. A szemtornát kollégáim javaslatára próbáltam ki, és sokat segített abban, hogy jobb hatásfokkal tudjam végezni a munkámat. Négy - öt egyszerű gyakorlattal edzésben tudjuk tartani a szemünket, és egy-két perc alatt fel tud frissülni, hogy utána megint nézhessük a képernyőt könnyezés, és fájdalom nélkül.
A szemtornát mindenki könnyen megtanulhatja, mert igazán egyszerű. Amellett, hogy felfrissíti a szemet, látáskárosodás megelőző hatása is van. Különösen azoknak ajánlom, akik szemüveget, vagy kontaktlencsét viselnek, mert a közel, vagy távollátó szem jobban ki van téve a károsodásnak. Minél több irritáció éri a szemed, annál nagyobb szükséged van arra, hogy karbantartsad. Csak próbáld ki, a hatás nem marad el!
A következő bejegyzésben majd arról olvashattok, hogy milyen egyszerű gyakorlatokat kell elsajátítani a szemtornához!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Creative Commons License A Yukka Blogon található tartalmak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.