2009. július 20., hétfő

Egyszerű szemtorna gyakorlatok

A kontaktlencsét hordóknak nagy szükségük van szemtornára, hogy a kontaktlencse által is megviselt szemüket "helyre tegyék". Ezek után igazán nem lehet az a kifogás, hogy „én nem tudom, hogyan kell csinálni”, meg a ”biztosan nagyon bonyolult gyakorlatok”, mert íme a lista, az otthon, vagy a munkahelyen könnyen, gyorsan elvégezhető szemtorna gyakorlatokról.

1. Tekintés: Ezt a gyakorlatot úgy végezzük, hogy egyenesen tartjuk a fejünket, és a négy fő irányba (jobbra, balra, fölfelé, lefelé) tekintünk egymás után, majd pihentetjük kicsit a szemünket, és kezdjük elölről.

2. Pislogás: A szem környékének finom masszírozása közben pislogjunk. Ennek hatására javul a szem vérellátása.

3. Fixálás: Nézzünk egy képre, vagy egy tárgyra! Nézzük úgy, hogy elhomályosodjon, majd úgy, hogy megint éles legyen a kép!

4. Lazító gyakorlat: Szakítsuk meg a munkát, és révedjünk el a távolba! Ezzel a belső szemizmokat regeneráljuk, és pihentetjük.

5. Kancsalítás: Nézzük meg az orrunk hegyét.

Ez csupán néhány egyszerű gyakorlat, és pár perc alatt elvégezhető, és utána valóban könnyebben fogjuk tudni folytatni a munkát, felfrissült szemmel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Creative Commons License A Yukka Blogon található tartalmak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.