2009. augusztus 24., hétfő

Kontaktlencsével a focipályán

A következő néhány bejegyzésben számba vesszük, hogy milyen sportoknál lehet igencsak hasznos, ha a szemüveget kontaktlencsére cseréljük. Lássuk először a Magyarországon legkedveltebb sportot, a futballt. Nem nagyon van olyan ember, aki még ne focizott volna életében. És kétségkívül tény, hogy a szemüveg egyrészt veszélyforrás, másrészt hátráltat is e sport közben. Ha labdával találnak fejbe valakit, ami elő szokott fordulni, akkor egyből repül a szemüveg, és csak reménykedhetünk, hogy nem törik össze.



A nagypályás foci egyik rendkívül fontos eleme a fejjáték, a beadások gólra váltása a labdába fejeléssel. Ez fokozottan nehéz, ha közben a szemüvegünkre kell vigyáznunk. A térlátás szintén fontos része a játéknak, mert a felgyorsult tempó közben gyakran csak elsuhanó színes árnyak felé passzolunk, így a látótér szélén feltűnő foltoknak igen nagy szerepük van. A kontaktlencse nem szűkíti a látóteret, nincsen úgynevezett holttér a látómezőben, amit a szemüvegkeret óhatatlanul is okoz.
Összegezve, a foci egy olyan sport, ahol a kontaktlencse használattal nőnek az esélyeink, viszont nem kell mellékhatásokkal számolni. Az ráta arra ugyanis elég kicsi, hogy pont úgy találják el a szemünket a labdával, hogy ne legyen időnk becsukni azt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Creative Commons License A Yukka Blogon található tartalmak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.