2009. augusztus 31., hétfő

Iskolakezdésre kontaktlencsét!

Hogy-hogy nem, megint szeptember lett, kezdődik az iskola. Ilyenkor nem árt, ha a sok egyéb teendő mellett egy szemészeti vizsgálatra is elvisszük a gyereket. Ugyanis minél hamarabb kiderül, hogy nem lát jól, annál könnyebb korrigálni a látását, és az esélye is annál jobb arra, hogy ne romoljon tovább a szeme. Ha például mindenki szemüveges a családban, és a gyerek kezd hunyorogva olvasni, vagy egyre közelebbről nézi a tévét, akkor bizony nagy az esély arra, hogy neki is látáskorrekcióra lesz szüksége.



A szemüveg sok gyerek rémálma, főleg a lányoké. Szerencsére itt a remek lehetőség, hogy kipróbáljunk egy kontaktlencsét. A kontaktlencsék elérték azt a fejlettségi szintet, hogy szinte bárki nyugodtan hordhatja, nem károsak a szemre. Persze, ahogy a szemüvegre, a kontaktlencsére is igaz, hogy gyógyászati eszköz, vagyis csak orvos írhatja fel. De ez csak biztonságosabbá teszi. És hogy miért érdemes most váltani kontaktlencsére? A válasz egyszerű: miért ne? Sok szempontból előnyösebb, mint egy szemüveg, és a szemüveg előnyeit megtartva kiszűri annak hátrányit – a sportolás könnyebb kontaktlencsével, és a látótér sincs behatárolva a szemüvegkerettel, nincsenek holtterek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Creative Commons License A Yukka Blogon található tartalmak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.