2009. szeptember 28., hétfő

A gyerek önértékelése nő a kontaktlencsével

Egy amerikai kutatás kimutatta, hogy a 8-11 éves gyerekek önértékelése, és iskolai, sportbeli teljesítménye nő, ha szemüveg helyett kontaktlencsét hordanak. Ehhez hasonló kutatást már többször végeztek híres kutató intézetek, de eddig mindig felnőtteken vizsgálták a kontaktlencse hatásait.
A három éven át tartó kutatásban 484 véletlenszerűen kiválasztott rövidlátó gyerek vett részt, és az eredmények nagyon meggyőzően bizonyítják, hogy a kontaktlencse jótékony hatással van a gyerekek teljesítményére. A három éves periódus végén ugyan az össz-önértékelés nem tér el a szemüveget hordóktól, de jelentős különbségek mutatkoznak néhány területen. A közösségi elfogadásban, a tanulási eredményekben és a sportban jobban teljesítettek azok a gyerekek, akik kontaktlencsét hordtak.



Ez a 2003 és 2007 között végzett kutatás is amellett szól (a tanulmány angol nyelvű ismertetéséhez Klikk), hogyha gyerekünk elég érett arra, hogy önállóan cserélje a kontaktlencsét, akkor érdemes kipróbálni, mert jelentősen javul a fent említett területeken mind a teljesítménye, mind az elfogadása. Ha egy gyerek nem szereti a szemüveget, akkor gyakran leveszi azt az iskolában, míg a kontaktlencsét sokkal kisebb valószínűséggel fogja kivenni – így nem veszélyezteti, hogy látása tovább romoljon.
Gyerekednek napi eldobható kontaktlencsét válassz! Nézz körül a Yukka ilyen típusú kontaktlencséi között! (Klikk)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Creative Commons License A Yukka Blogon található tartalmak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.