2009. szeptember 9., szerda

Kontaktlencsével kosarazni?

Aki követi a kosárlabdaligákat, annak rögtön eszébe juthat Horace Grant, vagy Kareem-Abdul Jabbar, vagy a mostaniak közül Amare Stoudamire. Hogy mi bennük a közös? Az, hogy mind a hárman szemüvegben kosaraztak/nak.
Szemüvegben kosarazni – nem a legjobb megoldás. A kosárpályán fontos, hogy jól lássunk, ez a játék egyik meghatározó momentuma. Ugyanakkor a labda mérete, és gyorsasága miatt, eléggé sérülésveszélyes szemüvegben játszani.



Persze ma már vannak olyan szuper szemüvegek, amelyek törhetetlenek, sőt vannak olyan szemüvegek is, amiket kifejezetten sporthoz – kosárlabdához gyártanak.
Csakhogy ezzel nem szabadulunk meg a szemüveg másik hátráltató tényezőjétől, nevezetesen a térlátás, a horizont kisebbedéséről. Ez pedig kulcsfontosságú egy kosármeccsen. A szemüveg holtterében bőven elfér egy blokkoló kéz, amit, ha nem látunk meg időben, akkor igencsak megkönnyítjük az ellenfél dolgát. Kontaktlencsében mind ez a hátrány nem jelentkezik, sőt, javul a sportolók teljesítménye. A kosárlabdához, ahogy a focihoz is, eldobható, egy napos kontaktlencsét ajánlunk. Például a 1 day Acuvue Moist napi eldobható kontaktlencsét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Creative Commons License A Yukka Blogon található tartalmak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.