2009. szeptember 21., hétfő

Szerezz be egy napi kontaktlencsét is!

A legtöbben, akik kontaktlencsét választanak, a havi kontaktlencse mellett teszik le a voksukat. De vannak olyan helyzetek, amikre nem árt beszerezni egy napi eldobható kontaktlencsét is.

A havi viselésű kontaktlencsét estére ki kell venni, (hacsak nem szilikon-hydrogél alapú kiterjesztett viselésű lencséről van szó) és megfelelően meg kell tisztítani a rárakódott szennyeződésektől. Utazáskor, túrázáskor – a körülmények miatt - ezt nem mindig tudjuk megtenni a kellő higiéniával. Sportoláskor is kockáztatjuk, hogy esetleg elszakad, kiesik a szemünkből a kontaktlencsénk. Ilyenkor jobb, ha egy eldobható, napi kontaktlencsét választunk az adott napra. Vagy, ha előre tudjuk, hogy hosszú napunk lesz, akkor például jó választás egy napi kiterjesztett viselésű kontaktlencsét beilleszteni reggel – mert a havi kontaktlencséknek van egy bizonyos időkorlátja, hogy mennyi ideig hordhatjuk egy napon belül.

Hogyha kiterjesztett viselésű havi kontaktlencsét használunk, akkor is érdemes alkalmanként lecserélni egy napi, eldobható lencsére. Bulizáskor előfordulhat, hogy kiesik a kontaktlencsénk, vagy komoly szennyeződés kerül rá – és a kiterjesztett viselésű kontaktlencse nem olcsó mulatság arra, hogy naponta újat vásároljunk belőle. A kockázatot sportoláskor is mérlegelhetjük, legyen szó akár úszásról, akár labdajátékokról.

Én ilyen helyzetekben a CIBA Vision Dailies Aqua Comfort Plus-t szoktam betenni. Nagy a víztartalma, önnedvesítő rendszerű, és az ára is nagyon jó!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Creative Commons License A Yukka Blogon található tartalmak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.