2009. október 26., hétfő

Besízés

Megjött a hideg, remélem hamarosan a hó is esni fog. És, hogy ennek miért örülök? Mert végre itt az idő a síelésre! Tegnap előkerestem a sífelszerelésem, a lécet, kötést, síszemüveget, védőruhát, és megnéztem, hogy minden rendben van-e. Aztán eszembe jutott, hogy még valamit be kell szereznem. Nem mást, mint egy eldobható, napi viselésű kontaktlencsét.



A síszemüveg alatt ugyanis remekül „elvan” a kontaktlencse, és így nem kell félig vaksin síelnem. Az pedig ugye evidencia, hogy a szemüveg nem fér be a síszemüveg alá – síszemüveg nélkül síelni pedig halál, a hó napfény visszaverő képessége miatt. Síeléskor eldobható egy napos kontaktlencsét érdemes hordani, és a kis pipere táskát se felejtsd otthon a tartozékokkal!
Érdemes olyan kontaktlencsét választani, ami UV szűrőt is tartalmaz, mert az UV sugárzás 1000 méterenként 15%-kal nő és a hó a napsugarak 80%-át visszaveri! Nem árt, ha akkor is védve van a szemünk, ha levesszük egy két percre az UV szűrűvel ellátott síszemüvegünket!
Sőt, ha egy hideg helyről hirtelen meleg környezetbe kerülsz, ami a síeléskor gyakran előfordul – attól függ, hányszor nézel be a bárba egy forralt borra - akkor nem kell a szemüveg párásodásával foglalkozni, mert a kontaktlencse nem párásodik! Számomra nem is kérdés, hogy szemüveg helyett kontaktlencsét viszek magammal a síeléshez, persze azért a szemüvegemet is elviszem, hogy estére, ha akarom, felvehessem.

Szóval mire is van szükségem? Lássuk csak: síléc, botok, síszemüveg, síruha, kötés, síbakancs, ja és persze a kontaktlencse! A Yukkán gazdag kínálatot találsz az egy napos kontaktlencsékből! Nézd meg! (Klikk)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Creative Commons License A Yukka Blogon található tartalmak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.