2009. november 16., hétfő

Hat érv a kontaktlencse kipróbálása mellett

1. Nem veszíthetsz rajta semmit. Legfeljebb minimális időt, hiszen először mindenki próbalencsét kap, hogy kiderüljön, hogyan reagál a szeme. Még, ha úgy döntesz is, hogy neked nem jön be, akkor legalább tudod fogod. Nem fogsz öregkorodban azon merengeni: ha vajon kipróbáltam volna a kontaktlencsét…

2. Szabadabb mozgás. A sportolók nem véletlenül hordanak kontaktlencsét, hogyha látáskorrekcióra szorulnak. Egy focimeccsen például elég nehéz szemüvegben fejelni, főleg, hogyha a szemüveg megóvására is figyelni kell. Nem is beszélve az éles látótér beszűküléséről, ami egy kontaktlencsével kizárt. Vagy egy heavy metal koncerten is nyugodtan rázhatod a fejed, a kontaktlencse nem fog kiesni a szemedből.

3. Magabiztosabb megjelenés. Sok embert feszélyez a szemüvege. Egy amerikai kutatás kimutatta, hogy a kontaktlencsét hordó kamaszok önértékelése, önbizalma nagyobb, mint a szemüveges társaiké.

4. Korlátlan lehetőségek. Megváltoztathatod a szemed színét! Vagy csillogóbbá, mélyebbé, élénkebbé teheted! Akár a sminkedhez is igazíthatod a szemed színét, és nem fordítva. A nagy partyarcok pedig macska, farkas, vámpír vagy szinte bármilyen „crazy mintás” kontaktlencsével is vagánykodhatnak.

5. Biztonság. A mai modern gyártási technikával készült szilikon-hidrogél alapanyagú kontaktlencsék kimondottan biztonságosak, ha betartjuk a viselési szabályokat. Mivel ez az anyag elég oxigént képes átereszteni, ezért készülnek éjjel-nappal akár egy hónapon keresztül viselhető lencsék is.

6. Praktikus előnyök. A kontaktlencse sohasem párásodik. Védőszemüveg alatt is viselhető, legyen szó síelésről, búvárkodásról, vagy akár hegesztésről. Egyszerre közel és távollátó szemüveget is helyettesíthetsz vele: erre való a multifokális kontaktlencse.

1 megjegyzés:

  1. Most akciót is találtam kipróbálásra, a szemvizsgálat és betanítás mellett 3 hónapra elég kontaktlencsét adnak ingyen. Ennyi idő alatt azért kiderül, jobb-e mint a szemüveg.
    http://data.hu/url/kontaktlencse

    VálaszTörlés

Creative Commons License A Yukka Blogon található tartalmak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.