2010. január 11., hétfő

Még mire jó a kontaktlencse ápolószer?

Az alapvető funkciójával nyilván mindenki tisztában van, a kontaktlencse ápolószer a kontaktlencse tisztítására, tárolására, ápolására való. Ezzel körülbelül olyan nagy igazságot mondtam, minthogy a Föld kerek és forog. De komolyra fordítva a szót, egy nagyon hasznos sminktippet olvastam nemrég, ami először megdöbbentett, de tényleg van benne logika, sőt működik is!

A lényeg, hogy sminkelés előtt, (pontosabban mielőtt a szemhéj árnyékolásához hozzákezdenénk) mártsuk bele az ecsetet egy kontaktlencse ápolószerbe. Így a szemfesték tartósabban fennmarad, hiszen a kontaktlencse ápolószer sodium chlorid (só) tartalma visszatartja a vizet, ezáltal sokkal erőteljesebbé, és teljesebbé is teszi a smink színét. Persze erre a célra ne ugyanazt az ápolószert használjuk, amivel utána a kontaktlencsénket is tisztítjuk. Érdemes külön a sminkeléshez beszerezni egy külön flakonnal – nehogy a sminkecsetről esetlegesen leváló szálak, porok elkeveredve az ápolószerben megtapadjanak a kontaktlencsénken egy későbbi tisztítás alkalmával.
Az eredeti ötletgazda nem más, mint Diana Manzanares smink művész, aki nem kisebb nevekkel dolgozik együtt, mint a Chanel, a Laura Mercier vagy a L’Oréal. Ötletét a New York-i Examiner lapban publikálta, és azóta szerte a világon sokan használják ezt a sminktippet. Ja, és hogy melyik ápolószert használja ehhez? Talán nem meglepő, hogy a Bausch & Lomb által gyártott Renu Multiplust (Klikk). Ez, a legutóbb környezetvédelmi díjjal is kitüntetett, kontaktlencsegyártó cég legnépszerűbb ápolószere, amely univerzálisan használható lágy kontaktlencsékhez. Ha kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld, akkor nálunk a Yukkán is megrendelheted (Klikk). Vagy, ha csak elfogyott az ápolószered, és gyorsan beszereznél egy új adagot, akkor se habozz! (Klikk)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Creative Commons License A Yukka Blogon található tartalmak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.