2010. január 4., hétfő

Gombnyomásra tiszta kontaktlencse

Mintha csak valahol a távoli – vagy talán nem is olyan távoli – jövőben lennénk, ahol gombnyomásra működnek a dolgok. Persze, ha belegondolok, nagyon sok dolog már most is gombnyomásra történik. Kávé, parkolójegy, tv, számítógép – persze szebb lenne, ha mondjuk beágyazó-gomb, és takarító-gomb is lenne a lakásban.... De ami késik, nem múlik, ugyanis egy amerikai feltaláló - Dave Zakutin – egy olyan szerkezettel állt elő, ami egy gombnyomásra megtisztítja a kontaktlencsét.

Dave Zakutin is kontaktlencsét visel – mint oly sokan szerte a világon - és saját elmondása szerint minden nap úgy kel fel, hogy valami hasznos dologgal szeretné könnyebbé tenni mindennapi életünket. Ezzel a kontaktlencse tisztító találmánnyal úgy tűnik sikerült célba érnie. A világon körülbelül 40 millió ember küzd nap, mint nap azzal, hogy hatékonyan megtisztítsa a kontaktlencséjét. Ezentúl elég, ha a kis szerkezetbe helyezzük a lencsét, becsukjuk, és megnyomjuk a megfelelő gombot – hogy a találmány egy kis „gyors vibrálással” megtisztítsa azt. Zakutin valószínűleg ezért keresztelte találmányát Jitter Bug névre, ami körülbelül „Vibráló bogarat” jelent.

Két kézenfekvő dolog miatt is nagyon tetszik nekem ez a találmány. Egyrészt megbízhatóbb, mintha én magam végezném a tisztítást, másrészt pedig sokkal gyorsabb. Tulajdonképpen nem is tudnék egy hátrányt sem felróni a számlájára. Akik pedig havi kihordású kontaktlencsét hordanak, minden bizonnyal nagy örömmel fogják fogadni ezt a szerkezetet, mert lerövidíti a mindennapos kontaktlencse ápolási rutinjukat. Én már nagyon várom, hogy a hazai üzletekbe is eljusson!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Creative Commons License A Yukka Blogon található tartalmak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.