2010. február 8., hétfő

Ne hagyd abba a sportolást, ha elromlik a szemed!

Pedig sokan abbahagyják! Egy mostani angliai felmérés egyenesen arról számolt be, hogy Nagy Britanniában 5 millióan azért hagyták abba az aktív sportolást, mert elromlott a látásuk. Rendben van ez így? Nem hinném! Nem is kell messzire menni, hogy kitaláljuk, mi lehet a megoldás. Főleg egy kontaktlencse-blogon. Hát persze hogy a kontaktlencse. Ez nem is kérdés...

Szerencsére azért jó ellenpélda is van. Justin Henin Hardenne egykori világranglista vezető teniszezőnő (7-szeres Grand Slam győztes) körülbelül 20 hónappal ezelőtt vonult vissza a versenyzéstől. Ezután mindkét szemén lézeres operációt hajtottak végre. Amióta visszatért a teniszpályára, kontaktlencsében teniszezik – és nem is akárhogyan. A néhány hete befejeződött versenyen "csak" a döntőig jutott, ahol a jelenlegi világelső Williams végül betartotta a papírformát, és nyert.


Henin azonban elégedett. Ugyanis egy évvel ezelőtt elképzelni sem tudta volna, hogy ilyen rövid idő alatt visszatérnek régi sikerei a teniszpályán, és elmondása szerint ez nagyrészt a kontaktlencséjének köszönhető.

Tehát látáskorrekcióra szorulók! Van remény, van megoldás! Igaz, sok sportot nem lehet szemüvegben azonos szinten művelni – de kontaktlencsében igen! És hogy milyenben? Tapasztalataink szerint sportoláshoz a legmegfelelőbb napi, eldobható kontaktlencsét választani. Praktikus, nem tragédia, ha bepiszkolódik, vagy esetleg elszakad, és remekül helyettesíti a szemüveget a sportolás alatt. Sőt lehet, hogy annyira jól beválik majd, hogy nem is fogod akarni visszavenni a szemüvegedet...

Vess egy pillantást a napi kontaktlencséinkre kínálatunkban! (klikk)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Creative Commons License A Yukka Blogon található tartalmak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.