2010. február 22., hétfő

Színeket kiemelő (tükröző) kontaktlencsék

Szinte már kánonban fújjuk, betéve tudjuk, hogy mi az a színkiemelő kontaktlencse. Igen, az olyan lencse, ami nem változtatja meg a szemed eredeti színét, csak ragyogóbbá teszi, kiemeli annak színét. Csakhogy a mai poszt nem ezekről szól. A cím becsapós, hiszen egy újdonságról van szó, ami nem a szemed színét emeli ki, hanem a nézett tárgyak színét!

A Mirror Tinted (festett, tükröző) kontaktlencsék fantasztikus lehetőségekkel kecsegtetnek. Ezek a lencsék olyan intelligensek, hogy bizonyos színeket képesek felismerni, és azokat kiemelni, erősebben láthatóvá tenni a szem számára. Hogy mikor jön ez kapóra? Például teniszezés közben. Nagy előnyt jelenthet például, ha a teniszlabda halványzöld színét felerősíti a kontaktlencse, hogy jobban lássuk, hamarabb vegyük észre a felénk tartó labdát. Itt természetesen a pillanat törtrészéről van szó, amikor a hamarabbról beszélünk, de például egy ilyen kontaktlencsével - mondjuk fekete szín kiemelésűt használva - akár a jégkorong meccset is élvezet lehet nézni tévén keresztül, mert fogjuk látni a korongot.

A lehetőségek szinte végtelen tárháza nyílik így meg előttünk. Rengeteg dolgot megkönnyíthet ez a kontaktlencse. Befűzni a cérnát a tűbe, elolvasni egy nagyon halvány szöveget – gyakorlatilag minden olyan tevékenységhez hasznos, ahol nagyon kicsi, vagy nagyon halvány dolgokat kell figyelni, nézni. Másik remek tulajdonsága ezeknek a lencséknek, hogy ellenállnak a Nap ibolyán túli (UV) sugarainak is, sőt a napfény erősségéhez mérten sötétednek, vagy világosodnak alkalmazkodva a változó körülményekhez, hogy mindig a legtisztább látásélességet eredményezzék.


Gyakorlatilag az összes sporthoz, ahol gyorsan mozgó labdákat kell kergetni, nagy segítség lehet ez a kontaktlencse újdonság. Bár én inkább búvárkodáshoz próbálnám ki. Hogy a pici színes halakat még szebben lássam. De hát ízlések és pofonok...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Creative Commons License A Yukka Blogon található tartalmak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.