2009. december 7., hétfő

Ha a kényelem vezet...

A BizAcumen piackutató cég nemrég arról számolt be, hogy a kontaktlencse vásárlókat leginkább a kényelem vezeti. És tulajdonképpen nem járnak messze az igazságtól, hiszen ha belegondolok, én se szeretem a macerát a kontaktlencse kivétele és berakása során, sőt a szükséges higiéniai előírásokat a lencse tisztításával kapcsolatban gyakran nyűgnek érzem.

Egyre több ismerősömtől hallom, hogy nekik a síelés alatt olyan jól bevált a napi, eldobható kontaktlencse, hogy utána is inkább azt használták tovább, mert így kevesebb gond adódik a lencse tisztán tartásából. A napi kontaktlencse olcsóbb, mint a kétheti, vagy havi kihordású, és kevesebb a gond vele. Ugyan a napi beillesztést nem úszhatjuk meg, de a tisztító és ápolószerekkel való foglalatoskodást igen. Ha pedig aktívan sportolunk, akkor meg kimondottan jó választás, hogyha napi, eldobható kontaktlencsét hordunk – így nem kell cserélgetni minden egyes edzés előtt és után.


Nekem a kényelem az egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb szempont, legyen szó bármiről. Hogyha kényelmetlennek érzed, hogy minden nap el kell végezned a megfelelő tisztítást a kontaktlencséden, akkor könnyen előfordulhat, hogy egy idő után nem fogod kellő odafigyeléssel csinálni. Ha ilyen típus vagy - mint én - akkor neked a napi kontaktlencse jobban fog tetszeni. De vannak olyan emberek is, akik szeretnek mindent precízen, pontosan megcsinálni, szeretik a szertartásokat. Ők a havi kontaktlencsében nagyobb örömüket fogják lelni. Akárhogy is van, mindig úgy válassz, ahogy neked jó. És talán ez az, amit kényelemnek nevezünk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Creative Commons License A Yukka Blogon található tartalmak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.