2009. december 3., csütörtök

Amire fontos emlékezni - Acuminder

"Vannak dolgok, amire emlékszik az ember, és van, amire nem. A születésemre például nem emlékszem..." – mondja Forrest Gump a nevével címzett filmben. Én meg hozzá teszem: vannak dolgok, amiket könnyű elfelejteni. Ilyen a kontaktlencse cserélési ideje, aminek észben tartása nekem gyakran problémát okoz. Így, hogy biztosra menjek, általában sajnos korábban cserélem le a kontaktlencsémet, mint kellene.

De ma már van megoldás! Az Acuvue kontaktlencsék gyártója, a Johnson & Johnson vállalat nemrég egy internetes alkalmazással rukkolt elő, amelyet a Facebook-ot használóknak fejlesztettek ki. Az Acuminder-re keresztelt program figyelmeztet, hogy mikor kell kicserélni az adott kontaktlencsénket, jelzi, ha fogytán van a készletünk, és be kellene szerezni, sőt még az éves szemvizsgálatra is emlékeztet.



A figyelmeztető üzenetet beállíthatjuk, hogy emailen, vagy a Facebook hírek között kapjuk meg – sőt a Facebook-os ismerőseinknek is elküldhetjük a közösségi háló felületén. Ez valóban olyan alkalmazásnak tűnik, ami nem pusztán időpocsékolás, sőt időt takarít meg nekünk, és eszünkbe juttatja az egészségünk szempontjából fontos dolgokat. Ahogy a cég Facebook oldala is mondja: „elfoglalt vagy – megértjük”. Éppen ezért hozták létre az Acuminder-t.

És ha a Facebook jelez, hogy fogytán a kontaktlencse, a géptől fel sem kelve online
rendelhetsz magadnak új adagot, például nálunk, a Yukka webáruházban!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Creative Commons License A Yukka Blogon található tartalmak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.