2010. március 1., hétfő

A nagy szemek nyomában

Sok mindent elmond valakiről a szeme. Egy-egy pillantásból könnyen olvashatunk ki szimpátiát, érzelmeket, még akár szerelmet is. De egy dologban a legtöbb ember egyetért. A nagy szem szép. Persze nem mindenkit áldott meg a sors szép, tökéletes nagy szemekkel – de a tudománynak hála, ma már van olyan színes kontaktlencse, ami optikailag nagyítja a szemet egy trükkös megoldással.

A nők a történelem során mindig nagy szemet szerettek volna. A nagy szem azonban sajnos adottság. Mégis, hamar rájöttek arra, hogy a pupilla kitágulásával optikailag olyan hatást lehet elérni, mintha a szem nagyobb lenne. Ha valaki örül, vagy érdeklődéssel figyel, akkor annak automatikusan kitágul a pupillája – és ezt az emberek önkéntelenül is vonzónak tartják. Ezt a kitágult pupilla állapotot különböző szemcseppekkel igyekeztek elérni – de hamar kiderült, hogy ezeknek milyen káros mellékhatásaik vannak.

Szerencsére ma már könnyebb a helyzet. Nagy örömmel fedeztem fel ugyanis, hogy a CIBA Vision színes havi kontaktlencséinél a legtöbb modellbe be van építve egy sötét szélső szegély, ami optikailag nagyítja a szemet, elmélyíti a pillantást. Az ilyen kialakítású színes lencséket Circle kontaktlencséknek hívják, a szélein végigfutó (körbefutó) sötét részről elnevezve. És valóban, ez az egyszerű trükk elegendő arra, hogy igézőbbé, nagyobbá változtassa a szemet.

Nálunk, a Yukkán több ilyen színes kontaktlencséből is válogathatsz, elég, ha ide klikkelsz, és kiválasztod a legjobban tetsző sötét szegéllyel rendelkező modellt!

Külön érdekes, hogy ezt a fajta kontaktlencsét Dél-Koreában találták fel. Mivel az ázsiaiak szeme a legtöbb esetben mandula-formájú: ezért nekik talán még fontosabb, hogy az amúgy is „szűkebb” szemüket „nagyítsák”. Ha nem is orvosilag, de optikailag mindenképp. Mert mi is lehetne szebb egy hatalmas, egzotikus mandula-vágású szemnél?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Creative Commons License A Yukka Blogon található tartalmak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.