2010. március 22., hétfő

Öt érv a napi kontaktlencse mellett

1. Az első az ára. A napi kontaktlencse jóval olcsóbb, mint a havi kihordású kontaktlencsék. Ennek megfelelően nem is kell rá olyan nagyon-nagyon vigyázni, mint egy havi kontaktlencsére, hiszen ha esetleg elszakad, elveszítjük, vagy bepiszkolódik, akkor csak beillesztünk egy másikat, hiszen nem kerül sokba.

2. Higiéniai szempontból kijelenthetjük, hogy a napi kontaktlencse a leghigiénikusabb megoldás, hiszen a kórokozóknak, szennyeződéseknek nincs ideje megtapadni a felületén. Ha pedig valami mégis megtapadna, akkor sem okozhat galibát, hiszen minden reggel tiszta, makulátlan, új kontaktlencsét illesztünk be. Gyerekeknek többek között éppen ezért ajánlják ezt a típust, mivel így hiába piszkolják be a lencsét napközben – minden reggel egy teljesen higiénikus új darabot használhatnak.

3. Allergiában szenvedőknek is leginkább a napi kontaktlencsét szokták ajánlani, mert a nem kiterjesztett viselési idő kevésbé irritálja az érzékeny szemet, illetve nekik különösen is fontos, hogy semmilyen virágpor, vagy egyéb allergén anyag ne érintkezzen a kontaktlencsével.

4. Sporthoz, a szabadidő aktív eltöltéséhez, kiránduláshoz szintén a napi, eldobható kontaktlencséket ajánljuk. Ilyenkor nagyobb a piszkolódás veszélye, és megeshet, hogy bizonyos sportok űzése közben elszakad, károsodik a lencse. Ezért érdemes ezekre az alkalmakra olcsó, biztonságos, napi kontaktlencsét betenni.

5. Vannak elfoglalt emberek, akiknek egyszerűen nincsen idejük arra, hogy tisztogassák a kontaktlencsét. Ha sajnáljuk az erre fordítandó időt, vagy ismerjük önmagunkat, és nem bízunk meg magunkban annyira, hogy tudjuk, valóban alaposan fogjuk elvégezni a kontaktlencse tisztítását, akkor megint csak a napi, eldobható kontaktlencse lesz az ideális választás nekünk. Így sem a tárolásra, sem az ápolószerekre, sem a tisztításra nem kell felesleges időt, energiát pazarolnunk.

1 megjegyzés:

  1. Kivancsi lennek hogyan szamoltak ki hogy "jovan olcsobb" a napi lencse, amikor 1 honapra elegendo napi lencse legalabb 10e forint. Ugyanennyi penzert 3 honapra elegendo havi lencset kapok. Tetszik ahogy egy teljes bekezdesen keresztul ecsetelik az olcsosagat, mikozben nemhogy egy arba lennenek vagy olcsobb lenne, 3x dragabb mint a havi. (matematikabol egyes...) Ettol fuggetlenul jobban szeretem a napi lencset, de ha valaki veszi a faradtsagot hogy megir egy ilyen cikket, legalabb fogalma legyen mar hogy mirol ir...

    VálaszTörlés

Creative Commons License A Yukka Blogon található tartalmak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.